Sayfalar

Bu Blogda Ara

Pazılı Börek

Malzemeler:
  • 250 GR PAZI
  • 1 ÇAY BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ(RENDELENMİŞ)
  • 5 ADE YUFKA
  • 250 GR BEYAZ PEYNİR
  • 2 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 ADET YUMURTA
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
Hazırlanışı:





  • PAZILARI DOĞRAYIP, BEYAZ PEYNİR, KAŞAR PEYNİRİ, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP, BÖREĞİMİZİN İÇ HARCINI HAZIRLIYORUZ.






  • 5 TANE YUFKAMIZDAN, BİRİNCİSİNİ TEPSİMİZİN ALTINA SERİP, YOĞURT SÜRÜYORUZ, BİRAZ DA YAĞ DAMLATIYORUZ VE İKİNCİ YUFKAMIZI PARÇALAYARAK TEPSİYİ KAPLIYORUZ. TEKRAR YOĞURT VE SIVI YAĞ DÖKÜP, 3. YUFKANIN DA YARISINI PARÇALAYIP ÜZERİNE İÇ HARCIMIZI İLAVE EDİYORUZ. TÜM HARCI YUFKALARIN ÜZERİNE YAYDIKTAN SONRA, ÇOK AZ SIVI YAĞ DAMLATIP, KALAN YUFKALARIMIZI, YOĞURT VE SIVI YAĞ İLE DİĞERLERİ GİBİ BÖREĞİMİZİ KAPATIYORUZ.

    SON OLARAK KALAN YOĞURDUMUZUN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ VE YUMURTANIN SARISINI EKLEYİP, ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

    AFİYET OLSUN.
  • 2 yorum:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...